In het recept: "Hollandse kersentaart" kwam ik fondantglazuur tegen.
Dit glazuur heb je nodig om de taart een mooie bovenkant te geven.
Als ik iets zie wat ik niet ken dan zoek ik het op! Dus vond ik een recept waarin glucose of wijnsteenzuur werd gebruikt, dat heb ik niet in de kast staan, dus ging ik kijken of ik het kon vervangen en dat was mogelijk gebruik gewoon bakpoeder!!
Ik heb de hoeveelheden van het recept verkleind en meer bakpoeder toegevoegd.
Recept fondantglazuur:
Ingrediƫnten:
50 ml water
175 gram suiker
5 gram bakpoeder
Bereiding:
Doe het water en de suiker in een steelpannetje op een laag vuur. Verwarm totdat de suiker is opgelost.
Zeef de bakpoeder boven het pannetje. Roer tot alles goed opgelost is.
Blijf de substantie koken totdat deze mooi wit en een beetje stroperig wordt.
Maak een glasplaat goed nat en stort het mengsel op de plaat, pak een spatel en werk het mengsel door elkaar. Dit blijf je doen totdat het mengsel bijna helemaal afgekoeld is, als het goed is is het mengsel melk wit gekleurd. Nu verpakt je de hard geworden stukken in een stuk vetvrij papier in een luchtdichte trommel.
Wanneer je het glazuur wilt gebruiken verwarm je het au bain-marie.
wat is au bain-marie
BeantwoordenVerwijderen